Video Omul potrivit la locul potrivit! Povestea pompierului din Constanţa, erou chiar în faţa casei sale

12929
Un pompier din Constanţa a fost, mai mult ca oricând, omul potrivit la locul potrivit. Recent, la Castelu a avut un accident rutier grav. Soarta a făcut astfel încât evenimentul rutier să se petreacă exact în faţa casei salvatorului, astfel că persoana încarcerată a primit îngrijiri primordiale, chiar înainte de sosirea echipajelor anunţate prin 112.
Într-o postare publică, reprezentanţii ISU Constanţa au povestit întâmplarea cu final fericit, lăundându-l, pe bună dreptate, pe eroul zilei. 
 

„Un zgomot puternic s-a auzit în fața casei lui. A știut din prima că nu e semn bun și a ieșit repede în stradă… un accident a avut loc între un tir și o mașină! Autoturismul era deformat, iar un bărbat era prins în interior…

«- Avea picioarele blocate între bord și scaun. Am urcat repede în mașină, pe ușa din stânga spate și am asigurat capul bărbatului. În tot acest timp am vorbit cu el să îl calmez și am încercat să aflu dacă mai are și alte leziuni.»

Până la sosirea ajutoarelor, colegul nostru a rămas în mașină, a susținut capul bărbatului în continuare și a comunicat cu acesta, asigurându-l că este în siguranță. În astfel de situații, imobilizarea gâtului este foarte importantă pentru că reduce riscul de a traumatiza rădăcina nervilor spinali, în urma unor accidentări în care există suspiciunea de fracturi sau luxații ale vertebrelor cervicale.

«- La sosirea colegilor am solicitat un guler cervical pentru imobilizarea gâtului victimei. Împreună cu comandantul intervenției am reușit rapid să îndepărtăm bordul, apoi să înlăturăm plafonul mașinii pentru mai mult spațiu. Am montat dispozitivul de extracție împreună cu unul dintre colegi și l-am extras cu targa lopată.»

Victima a fost predată conștientă echipajului de pe ambulanța SAJ și a fost transportată la spital”, relatează reprezentanţii ISU Constanţa.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Castelu din județul Constanța.
Protagonistul acestui eveniment este plt. adj. Marian Caravețeanu, un pompier cu experiență, care în cei 18 ani de activitate la ISU Constanța a fost implicat în sute de intervenții alături de colegii săi.

 

foto: ISU Constanţa FB

 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.326 secunde