Opt braconieri anchetați de Garda de Coastă

297
Opt braconieri anchetați de Garda de Coastă - 3octombriepesteconfiscatgarda-1349266561.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, în urma cărora au depistat opt bărbați care pescuiau cu plase interzise de lege, în lungime de peste 250 metri, respectiv transportau aproximativ 150 kilograme de pește.

Pe 2 octombrie, în jurul orei 02.25, polițiștii de frontieră de la Sulina au acționat pe canalul Cardon unde au verificat o ambarcațiune cu motor în care se aflau doi bărbați, de 37 și 29 de ani.

În ambarcațiunea celor doi au fost găsite două setci tip avă în lungime de 30 metri, o unealtă de pescuit tip prostovol confecționată artizanal și cantitatea de 21 kilograme pește din speciile singer și avat.

În aceeași zi, polițiștii de la Isaccea au veriticat în trafic un Audi A4, în care se aflau doi bărbați, de 44 și respectiv 42 ani. În urma controlului a fost găsită cantitatea de 102 kilograme pește din specii diferite pentru care cei doi bărbați domiciliați în județul Tulcea nu au putut prezenta documente justificative.

Totodată, polițiștii de frontieră de la Chilia au surprins un bărbat de 37 de ani care transporta cu un atelaj hipo patru plase tip setcă din ață în lungime de 134 metri și cantitatea de 18 kilograme pește.

La rândul lor, polițiștii de frontieră de la Cernavodă au surprins un grup de trei persoane care pescuia dintr-o barcă din tablă cu ajutorul a două plase din nylon, repesctiv ață, în lungime de 93 metri, în care se aflau trei kilograme de pește. Plasele și prostovolul au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele 144 kilograme de pește au fost predate spre valorificare unor societăți comerciale de profil.

În toate cazurile, persoanele sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de nedeținere a licenței de pescuit comercial și transport al peștelui fără a poseda documente legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Plase monofilament confiscate
Pagina a fost generata in 0.3357 secunde