Ordonanța 13, abrogată / Proiect de lege de modificare a Codului penal, în dezbatere publică

202
Ordonanța 13, abrogată / Proiect de lege de modificare a Codului penal, în dezbatere publică - bigsedinta-1486368341.jpg

Articole recomandate

Noul proiect pentru modificarea codurilor penale, care va fi publicat luni, va rămâne în consultare publică 30 de zile, a declarat ministrul Justiției Florin Iordache.  


Noul proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, care va fi pus în dezbatere în cursul acestei zile, va rămâne în consultare publică 30 de zile, timp în care specialiștii își vor putea spune punctele de vedere, a declarat, luni,  ministrul Justiției, Florin Iordache, citat de News.ro.

El a spus că în momentul în care a fost abrogată OUG 13 s-a revenit la forma inițială a codurilor penale, formă care cuprinde foarte multe aspecte neconstituționale. "Acum, în Codul penal și în Codul de procedură penală sunt foarte multe articole neconstituționale", a susținut Iordache, arătând că scopul noului proiect de lege este de a corecta aceste articole neconstituționale.

Ministrul Justiției a mai spus că noul proiect de lege va fi afișat luni pe site-ul Ministerului Justiției și va rămâne în dezbatere publică 30 de zile. "Înainte de a merge cu acest proiect mai departe, toți specialiștii vor putea avea un punct de vedere. Potrivit legii, proiectul va rămâne în dezbatere 30 de zile", a afirmat Iordache.

De asemenea, Iordache a susținut din nou că OUG 13 privind modificarea codurilor penale avea toate avizele necesare: "Da, avea toate avizele necesare. Mă refer la avizele ministerelor".

Potrivit stenogramei din ședința Guvernului din 31 ianuarie, în care a fost adoptată OUG privind modificarea codurilor penale, ministrul Florin Iordache a spus că ordonanța are toate avizele necesare, același lucru susținând și secretarul general al Executivului, Mihai Busuioc. Premierul l-a întrebat dacă există toate avizele și dacă toate procedurile cerute sunt îndeplinite, Iordache răspunzând "bineînțeles". La conferința de presă care a urmat ședinței în care a fost adoptată OUG 13/2017, ministrul Justiției, Florin Iordache, a precizat că ordonanța avea avizele de la Ministerul de Interne și de la Ministerul Afacerilor Externe. Proiectul nu primisese încă avizul CSM, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3648 secunde