Pacientul din Constanța cu arsuri grave, întors din drumul spre Belgia

1229
Pacientul din Constanța cu arsuri grave, întors din drumul spre Belgia - 1-1611845917.jpg
Avionul care urma să ducă în Belgia pacientul din Constanța care a suferit arsuri grave s-a întors din drum. Situația bărbatului este dramatică. A fost deja internat în două spitale, apoi zborul a fost anulat din cauza ninsorii, iar astăzi, după ce în sfârșit a decolat spre Belgia, aeronava a suferit o defecțiune, iar piloții au hotărât să revină la București, potrivit Digi24.


Pacientul a suferit arsuri grave după ce a fost electrocutat la Constanța, iar ulterior a fost transportat la Iași cu elicopterul. De o săptămână aștepta să fie transferat în Belgia pentru a primi îngrijiri necesare.


În această dimineață, avionul a decolat către Belgia, însă pe drum a apărut o defecțiune a aparatului de zbor, iar piloții au decis să se întoarcă la București. După ce a fost internat la Constanța, apoi la Iași, pacientul va ajunge de această dată la Spitalul Floreasca din capitală, unitate sanitară care are paturi pentru mari arși. Avionul care s-a defectat astăzi a ieșșit de la reparații în urmă cu doar două zile, iar de atunci a făcut o singură cursă, în data de 26 ianuarie, când a transportat un copil la un spital în Germania, aceasta fiind practic a doua misiune după ce a fost reparat.


Raed Arafat spunea miercuri pe Facebook că această aeronavă, achiziționată de „Fundația pentru SMURD” din cei 2% redirecționați de către populație, a reintrat în serviciu la Inspectoratul General de Aviație, după ce a fost finalizată reparația capitală a motoarelor. Din păcate au apărut din nou probleme tehnice, iar pacientul cu arsuri este plimbat între spitale, Floreasca fiind a treia unitate medicală în care este internat în România.


O comisie formată din trei medici a decis că pacientul nu poate primi îngrijirile corespunzătoare în România și trebuie transferat în Belgia. Șapte zile au încercat Ministerul Sănătății și DSU să găsească un spital în străinătate și nu au reușit. Norocul a venit din partea familiei, care a găsit o clinică în Belgia, apoi au intervenit și Ministerul Sănătății și DSU pentru perfectarea transferului. Rămâne de văzut cu ce va ajunge pacientul în Belgia, acolo unde are un pat rezervat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7387 secunde