Pădurar de la Ocolul Silvic Băneasa, trimis în judecată pentru braconaj cinegetic

2217
Pădurar de la Ocolul Silvic Băneasa, trimis în judecată pentru braconaj cinegetic - a5947ec767a8f9d440d2399de0768666.jpg
Ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Dărac, Ionuț Daniel Păun, în stare de arest preventiv, și a lui Viorel Păun, în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunilor de braco-naj la fondul cinegetic și transport de vânat braconat.
Potrivit rechizitoriului, la data de 23 noiembrie 2009, lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea de către Constantin Dărac a unor multiple acte de braconaj la fondul cinegetic, săvârșite pe fonduri de vânătoare gestionate de AJV PS Constanța și Direcția Silvică Constanța.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că Dărac participa frecvent la vânători neautorizate, împreună cu Ionuț Daniel Păun, pădurar la Ocolul Silvic Băneasa și Viorel Păun - fratele acestuia, rezultatul material scontat de aceștia al săvârșirii infracțiunii de braconaj constând în obținerea de carne de vânat, aceasta fiind distribuită către diverse persoane interesate.
Astfel, în ziua de 29 decembrie 2009, lucrători din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au procedat la oprirea autoturismului marca Toyota Cellica, cu nr. de înmatri-culare N 621 PPF, de culoare albă, ce se deplasa pe drumul județean dinspre comuna Peștera, spre Medgidia, la volanul mașinii fiind identificat Constantin Dărac.
La controlul efectuat în portbagajul mașinii, au fost găsiți mai mulți saci din material plastic de culoare neagră, în care se afla carne/carcasă de animale sălbatice tranșate anterior.
Cu privire la proveniența animalelor identificate în portbagajul autoturismului, Dărac a declarat în mod mincinos că le-ar fi găsit moarte în zona pădurii "Nastradineanca", din apropierea comunei Adamclisi și care, potrivit explicațiilor sale, proveneau de la o vânătoare organizată în zonă.
Întreaga cantitate de carne desco-perită în condițiile date a fost predată către AJVPS Constanța, care prin adresa nr. 39 din 29.01.2010, certifică faptul că această carne de vânat confiscată de la Constantin Dărac provine din împușcarea unor exemplare de cerb specia comun și iepure de câmp, prejudiciul cauzat fiind de 28.631,4 de euro.
În urma concluziilor rezultate din activitatea de cercetare a lui Dărac, precum și din materialele puse la dispoziție de serviciile statului, la data de 12 ianuarie 2010, lucrătorii Serviciului AESP s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea de acte de braconaj cinegetic de către Ionuț Daniel Păun, Viorel Păun și Gily Bistrae (care a fost scos de sub urmărire penală), sens în care au fost întocmite acte procedurale.
La data de 23 februarie 2010, a fost identificat, în Constanța, Dărac și Viorel Păun, transportând cu autoturismul marca Suzuki, cu nr. de înmatriculare B-31-VJY, aparținând SC Autobis SRL, ambalată în mai mulți saci din plastic, carne de porc mistreț.
În autoturism se găseau eviscerați trei porci mistreți, respectiv animalele braconate în noaptea anterioară, așa cum a rezultat și din interceptările telefonice din zilele respective.
Partea vătămată AJVPS Constanța se constituie parte civilă împotriva inculpaților cu suma de 35.711,4 euro, prejudiciul creat prin toate faptele reținute în sarcina acestora.
Prin rechizitoriul prin care cei trei au fost trimiși în judecată, s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de Dorinel Neacșu din com. Adamclisi județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și față de mai mulți lucrători ai Ocolului Silvic Băneasa, acuzați de neres-pectare a regimului armelor și munițiilor, abuz în serviciu și complicitate la braconaj cinegetic.
Dosarul a fost trimis la Judecătoria Medgidia, care urmează să stabilească primul termen în proces.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Eveniment : Arestați pentru că vânau ilegal mistreți
Pagina a fost generata in 0.7461 secunde