"Panama Papers". ANAF investighează informațiile despre românii care și-au ascuns AVERILE

464

Articole recomandate

ANAF reacționează în scandalul mondial "Panama Papers", după ce mai mulți miliardari români au apărut pe listele off-shore din documentele dezvăluite duminică, 3 aprilie 2016. Mai mulți miliardari din România ar putea să aibă probleme mari dacă Fiscul reușește să obțină probe care să demonstreze încălcarea legii prin ingineriile contabile făcute în paradisul fiscal. Investigatorii ANAF specializați în urmărirea unor astfel de operațiuni economice s-au apucat de treabă, susține instituția într-un răspuns oficial, citat de evz.ro

"ANAF a deschis dosare pe toate cazurile semnalate", au declarat pentru economica.net surse din ANAF, întrebate cum a reacționat instituția la scurgerea masivă de documente de la avocații panamezi Mossack Fonseca, cu ramificații și în România.

Documentele dezvăluite aparțin Mossack Fonseca, o puternică firmă de avocatură și de servicii juridice, cu sediul central în Panama și cu filiale în peste 35 de țări, printre care și România. 

Borcea, implicat în scandalul Panama Papers


Până acum, din informațiile publicate de RISEProject.ro și RISE.md, în documentele casei de avocatură din Panama apar nume precum Vasile Frank Timiș, inițiatorul afacerii Roșia Montană, Sorin Ovidiu Vântu, Cristi Borcea, Corneliu Iacobov, dar și moldovenii Olga și Alexandru Repede, acuzați de procurori că au dorit falimentarea uzinei Uztel Ploiești, au apelat la aceiași avocați din Panama City pentru înființarea de companii paravan și structuri offshore care să ascundă adevărații beneficiarii și bunurile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3806 secunde