Concurs Paradă de motociclete în Mamaia

470
Paradă de motociclete în Mamaia - 6af651ab06f704369ac1222e37659810.jpg

Articole de la același autor

Peste 100 de motocicliști au participat, sâmbătă după-amiază, la o paradă care a avut loc în stațiunea Mamaia. Acțiunea a fost organizată de Serviciul Poliției Rutiere Constanța cu ocazia lansării campaniei "Împarte Drumul".
Punctul de plecare al paradei moto a fost parcarea de la Aqua Magic, din stațiunea Mamaia. Zecile de motocicliști, în frunte cu reprezentanți ai Poliției Rutiere constănțene, au cutreierat stațiunea Mamaia și orașul Constanța, întorcându-se, în final, de unde au plecat.
"Campania "ÎMPARTE DRUMUL" are ca scop promovarea unei conduite responsabile în rândul motocicliștilor și mopediștilor, respectiv a conștientizării conducătorilor de autovehicule asupra prezenței în trafic a utilizatorilor de vehicule moto, precum și a regulilor care trebuie respectate pentru conviețuirea în condiții de siguranță cu aceștia", spun reprezentanții Poliției Române.
La nivel național, în anul 2010 numărul și consecințele accidentelor grave de circulație au scăzut, înregistrându-se totuși evenimente în care au fost implicați motocicliști și mopediști, soldate cu decesul a 202 persoane și rănirea gravă a altor 1.275. În cursul sezonului moto 2010 (din aprilie până în octombrie), în medie, zilnic și-a pierdut viața câte un motociclist sau mopedist și au fost răniți grav alți șase asemenea participanți la trafic.

Nouă accidente cu motocliști și mopediști, de la începutul anului
Dinamica accidentelor moto de la nivel județean, pe primele patru luni ale anului 2011, indică faptul că se păstrează trendul descendent al numărului și consecințelor acestui gen de evenimente, înregistrându-se astfel, până la data de 30 aprilie a.c., un număr de nouă accidente (cu patru accidente mai puține față de primele patru luni ale anului 2010), în care au fost implicați motocicliști și mopediști, soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a două persoane și rănirea ușoară a altor opt persoane, principala cauză a producerii acestora fiind neacordarea de prioritate.
"Având în vedere aceste aspecte, apreciem că, prin desfășurarea activităților preventiv-educative pe care Serviciul Rutier Constanța le demarează în luna mai, prin campania "ÎMPARTE DRUMUL", se va reuși sporirea gradului de siguranță rutieră pe drumurile din județul Constanța", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Constanța, Carmen Șerbănescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6368 secunde