Patru ani de închisoare cu suspendare pentru că a omorât un vecin

286
Magistrații de la Tribunalul Constanța l-au condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pe Dumitru Sisilică, de 55 de ani, din Mangalia, care a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de loviri cauzatoare de moarte. Hotărârea nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel, la Curtea de Apel Constanța.
Potrivit rechizitriului, Dumitru Sisilică este acuzat că i-ar fi provocat moartea vecinului său, Florea Catrinescu, de 79 de ani, după ce i-a tras un pumn în față, iar bătrânul a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt, iar la câteva zile a murit. Procurorii spun că Dumitru Sisilică era mecanic auto, iar Florea Catrinescu, electrician auto. Mărul discordiei ar fi fost o baterie de mașină pe care Sisilică i-o dăduse lui Catrinescu în urmă cu câțiva ani, cu rugămintea să i-o formateze, iar acesta nu i-a mai înapoiat-o. Sisilică i-a purtat ranchiună vecinului său ani la rând, iar când a avut ocazia, nu a ezitat să "îi scoată ochii" pe această temă.
Pe 18 iunie 2008, Sisilică a surprins, din întâmplare, o ceartă între Catrinescu și un alt vecin, care îl acuza că i-ar fi luat bicicleta. Inculpatul s-a băgat în discuția celor doi și a început să îl ia peste picior pe Catrinescu, care s-a enervat și i-a tras o palmă. Într-un exces de furie, Sisilică a ripostat și i-a tras un pumn lui Catrinescu. Intensitatea loviturii l-a dezechilibrat pe bătrân, care a căzut la pământ, lovindu-se cu capul de asfalt. Pentru că bărbatul nu dădea semne să-și revină, vecinii au chemat ambulanța, care l-a transportat la Spitalul Municipal Mangalia, unde medicii l-au diagnosticat cu traumatism cranio cerebral acut închis și comă superficială. Ulterior, victima a fost transferată la Spitalul Clinic Județean Constanța, unde a suferit o intervenție neurochirurgicală, pentru a-i fi salvată viața. El a rămas internat în Clinica de Neurochirurgie, însă după câteva zile, respectiv pe 23 iunie 2008, a decedat. Potrivit raportului medico-legal, "moartea victimei a fost violentă și s-a datorat contuziei meningo-cerebrale consecuti-vă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă de craniu". Potrivit medicului legist, leziunile de violență au legătură directă cu cauza morții. Audiat de procurori, Dumitru Sisilică și-a recunoscut fapta și a declarat că nu și-a dat seama de intensitatea loviturii care a doborât-o pe victimă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 21 Ianuarie 2010
Stire din Eveniment : Iarna pe ulițele constănțene
Pagina a fost generata in 2.7613 secunde