Patru cetățeni afgani, descoperiți ascunși într-un camion, la frontieră

89
Patru cetățeni afgani, descoperiți ascunși într-un camion, la frontieră - fron-1539163143.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu radiatoare, patru cetățeni afgani care intenționau să intre ilegal în România.


În data 10.10.2018, în jurul orei 05.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion marca Iveco, înmatriculat în Turcia, un cetățean turc în vârstă de 55 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, radiatoare din Turcia pentru România.


Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentrație de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.


În urma controlului amănunțit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse patru persoane de sex masculin, care nu dețineau documente de identitate.


La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului într-o parcare din Turcia cu ajutorul unui cetățean turc a cărui identitate nu o cunosc, fără știrea șoferului. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.


Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, camionul, șoferul turc și cetățenii afgani au fost predați Poliției de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2358 secunde