Patru cetățeni turci, opriți la frontiera cu Ucraina

166
Patru cetățeni turci, opriți la frontiera cu Ucraina - patrucetateniturci-1533038538.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, patru cetățeni turci care au traversat ilegal fluviul Dunărea în dreptul localității Chilia Veche, cu o ambarcațiune. Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.


În data de 30 iulie, în jurul orei 10, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au depistat, pe raza localității Chilia Veche, județul Tulcea, patru persoane, doi adulți și doi minori, care se deplasau, pe jos, spre localitate. Deoarece persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia pentru continuarea cercetărilor.


În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Turcia, un bărbat și o femeie, în vârstă de 37, respectiv 32 de ani, doi minori de șase și nouă ani și că au traversat fluviul Dunărea din Ucraina în România cu ajutorul unei ambarcațiuni. 


Întrucât minorul de șase ani avea febră, el a fost transportat la Spitalul Județean Tulcea unde a primit îngrijirile medicale necesare. La cercetări, aceștia au declarat că s-au deplasat în scop turistic din Turcia în Ucraina și că nu știau că au trecut frontiera, fiind acum pe teritoriul României.


În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.


Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie România-Ucraina, cetățenii turci fiind predați către autoritățile ucrainene, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8267 secunde