Patru elicoptere ucrainene au intrat în spațiul aerian al României. „Sunt configurate pentru misiuni civile”

1703
Patru elicoptere ucrainene au intrat în spațiul aerian al României. „Sunt configurate pentru misiuni civile” - xelicoptereucraina1-1646735397.jpg

Articole de la același autor

Patru elicoptere din Ucraina au intrat în spațiul aerian al României, urmând să ajungă la Ghimbav, județul Brașov, pentru efectuarea mențenenței. „Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, județul Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare. Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.

Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Reamintim că la sfârșitul lui 2021, Airbus Helicopters România a finalizat procedura de livrare către Ministerul de Interne al Ucrainei a cinci elicoptere H225 reconfigurate, în cadrul unei ceremonii de acceptare care a avut loc la sediul său din Ghimbav. Elicopterele modernizate sunt folosite pentru misiuni de căutare şi salvare în condiţii dificile şi pentru intervenţii aeriene în cazuri medicale critice, pentru stingerea incendiilor, misiuni ale forţelor de ordine şi transport tactic, potrivit unui comunicat al companiei.

În 2018, Airbus Helicopters şi Ministerul de Interne al Ucrainei au semnat un contract privind modificarea a 21 de elicoptere de tip H225 din configuraţia offshore în configuraţie de căutare şi salvare, transport tactic şi aplicarea legii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4928 secunde