PATRU MORȚI, în urma FURTUNILOR DIN ȚARĂ

513
PATRU MORȚI, în urma FURTUNILOR DIN ȚARĂ - x-morti-furtuni-in-tara-1690442831.jpg
Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, au fost înregistrate efecte la nivelul a 53 localități din 22 județe, inclusiv Constanța, au anunțat reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

În acest context, pompierii salvatori, alături de alte efective ale Ministerului Afacerilor Interne, au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o anexă gospodărească, șapte beciuri, două subsoluri de bloc și două străzi, precum și pentru degajarea unor elemente de construcție, șase stâlpi și 117 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme/imobile, fiind avariate nouă case, 16 blocuri și 18 autoturisme.

Efecte semnificative s-au înregistrat în județele Alba, Botoșani și Caraș-Severin astfel:

– În localitatea Dimăcheni, județul Botoșani, două persoane (bărbat 51 ani și femeie 46 ani), adăpostiți sub un copac au fost lovite de trăsnet în data de 25 iulie, fiind declarați decedați.

– În localitatea Gărâna, județul Caraș Severin, un bărbat 45 ani, aflat sub un copac, a fost lovit de trăsnet, fiind declarat decedat.

– DN 67C localitatea Șugag, județul Alba a fost blocat de căderea mai multor copaci pe carosabil, 15 autoturisme nu au mai putut înainta, iar un autoturism a fost lovit de un copac în cădere. În autoturism se aflau două persoane, din care o persoană a fost declarată decedată, iar o persoană a necesitat îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital.

- În județul Ilfov, un copac s-a prăbușit pe un autoturism care se afla în mers, iar o persoană a fost rănită și transportată la spital.

Circulația rutieră a fost temporar afectată din cauza copacilor și stâncilor căzute pe carosabil pe 7 tronsoane de drum astfel:

• 5 drumuri naționale: DN 12A/HR, DN 12C/HR, DN 13A/HR, DN 5/GR, DN 67C/AB;

• 2 drumuri județene: DJ 138/HR, DJ 504/GR.

Traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala 202, între stațiile Crivadia și Merișor din județul Hunedoara din cauza copacilor căzuți pe calea ferată și pe magistrala 400, între localitățile Voșlăbeni și Izvoru Mureșului din județul Harghita.

Reamintim cetățenilor că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.439 secunde