Patru morți și doi răniți grav după ce un microbuz a fost spulberat de un tir

1073
Patru morți și doi răniți grav după ce un microbuz a fost spulberat de un tir - 5d7b7c3e1abf09b305816fb62d3b30fd.jpg
Un grav accident rutier s-a petrecut vineri seară în apropierea localității constănțene Poarta Albă, după ce un tir scăpat de sub control s-a izbit de un microbuz care transporta muncitori. Bilanțul impactului este tragic - patru morți și patru răniți, dintre care doi în stare critică.
Accidentul s-a produs în jurul orei 17.30, la baza tragediei stând o defecțiune tehnică majoră a unui tir. Potrivit polițiștilor, unui autotren înmatriculat în județul Vâlcea, condus de Valetin Protesaru, care se îndrepta dinspre Constanța spre Medgidia, i-a sărit una dintre roți. Anvelopa s-a oprit în parbrizul unui alt tir care circula regu-lamentar din sens opus, condus de Viorel Sima. Surprins de impac-tul cu roata, șoferul a tras brusc de volan, intrând pe contrasens și răsturnându-se. Din inerție, auto-trenul a spulberat un microbuz plin cu pasageri, muncitori care erau transportați spre Medgidia.
În urma impactului, Iulian Presecaru, șoferul microbuzului, de 22 de ani, din localitatea Remus Opreanu, a murit pe loc. Alături de el, și-au mai pierdut viața alte trei persoane, pasageri în microbuz. Conform datelor poliției rutiere, în eveniment au mai decedat Roșu George, de 28 de ani, Nicu Croitoru, de 40 de ani, și Constantin Botnariuc, de 20 de ani. Cele opt ambulanțe și echipaje SMURD sosite la fața locului au mai transportat la spital alți patru răniți, dintre care doi sunt în stare critică, având nevoie de resuscitare. Și pentru ca soarta să fie crudă până la capăt, unul dintre răniții foarte grav este fratele lui Nicu Croitoru, pasagerul care a murit pe loc în urma impactului. Astfel, au ajuns în stare critică la spital Silviu Croitoru și Marian Ciocoiu, medicii fiind rezervați în ceea ce privește șansele lor de supraviețuire. Adrian Georgescu și Ștefan Constantin au suferit răni ușoare, care nu
le-au pus viața în pericol.
În urma accidentului, circulația rutieră pe DN22C a fost blocată timp de aproape patru ore, polițiștii rutieri deviind traficul pe rute ocolitoare.
Polițiștii și procurorii au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea tragediei.
Acesta este cel de-al patrulea accident grav produs în ultimele luni în județul Constanța în care au fost implicate autovehicule de transport persoane.
În luna noiembrie, cinci persoane au murit după ce microbuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un tir în apropierea localității Piatra. În urmă cu două săptămâni, un autobuz s-a făcut praf după ce s-a izbit de un utilaj de deszăpezire, bilanțul fiind de doi morți și cinci răniți. De asemenea, săptămâna trecută, un microbuz care efectua curse pe ruta Constanța - Năvodari s-a ciocnit cu un autoturism Opel, o persoană fiind grav rănită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5864 secunde