Păziți-vă de hoții care vin la colindat!

851
3
Păziți-vă de hoții care vin la colindat! - fondmoscraciun-1356114159.jpg
Polițiștii constănțeni atrag atenția să aveți grijă, în perioada sărbătorilor de iarnă, cui permiteți accesul în casă. Hoții nu vor fi în vacanță, ci, din contră, vor profita de obiceiul străbun al colindatului, pentru a vă goli locuințele!

Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru a fi mai buni și pentru a împărți din puținul avut cu cei nevoiași. Nu înseamnă, însă, că trebuie să fim naivi! Asupra acestui aspect atrag atenția și polițiștii, care vă sfătuiesc să aveți mare grijă cui deschideți ușa și pe cine primiți în casă. Profitând de străbunul obicei al colindatului, hoții vor profita de bunătatea ori naivitatea cetățenilor pentru a le jefui locuințele. Ei pot fi deghizați în colindători, îi primiți în casă și, într-un moment de neatenție, vă sustrag bunuri de valoare, telefoane mobile, bani, bijuterii etc. Dacă primiți colindători, fiți cu băgare de seamă!

Interfonul are rolul lui!

De asemenea, evitați să lăsați ușile caselor deschise sau descuiate. Aveți mare grijă să le explicați și copiilor să nu deschidă ușa nimănui în absența dumneavoastră. Mai mult, nu lăsați bilete în ușă spunând că sunteți plecat de acasă, pentru că acest lucru nu este decât o invitație pentru hoți.

Cum întotdeauna este mai bine să previi, constănțenii care pleacă de acasă în noaptea de Revelion sunt sfătuiți ca, împreună cu vecinii, să stabilească un sistem de supraveghere pentru perioada în care vor lipsi din bloc; să asigure ușa locuințelor cu încuietori sigure și să monteze sisteme de asigurare la ușile de acces în bloc.

"Oamenii trebuie să înțeleagă rolul interfonului montat la intrarea în bloc și să verifice identitatea celor care sună înainte de a le facilita accesul în scară", a explicat comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției municipiului Constanța.

Sfaturi utile

Alte sfaturi utile pentru ca, în timpul sărbătorilor, să nu fiți "colindați" de hoți:

r Nu vă lăsați impresionați de ținuta elegantă a unor persoane care încearcă să vă înșele vigilența, pozând în oameni serioși și nu le lăsați în casă nesupravegheate;

r Lumina aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune îi pot deruta pe eventualii musafiri nepoftiți atunci când părăsiți locuința pe timpul nopții sau pentru perioade mai lungi;

r Nu purtați sume de bani la voi și nu țineți agoniseala într-un singur loc;

r Evitați să lăsați cumpărăturile nesupravegheate în autoturism, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp;

r Atunci când folosiți bancomatele fiți foarte atenți la persoanele din jur și evitați să extrageți bani seara sau noaptea.

Poliția Constanța depune eforturi pentru prinderea și tragerea la răspundere penală a infractorilor, dar așa cum au subliniat oamenii legii, "fiecare trebuie să fie cel mai bun paznic al propriilor bunuri".

Comentează știrea

Alin
24 decembrie 2012
Ho,Ho,Ho....

Au fost si alti hoti cu vrajeli,da' nu i-am votat!

Gicu
25 decembrie 2012
avocati ce trag teapa

Firma de avocatura Bese si asociatii, trage tepe la multa lume. Cand faceti ceva acte EVITATI Bese si Asociatii. Pt ca sunt avocati e greu sa-ti mai scoti paguba de la ei. Sediul firmei e pe Mircea intr-un bloc langa Teatrul de Stat. ATENTIE la "Bese si asociatii. " Eu mi-am luat-o cu 500 €. De 3 ani incerc, dar se pare ca am pierdut banii astia. ATENTIE!

Daniel D.
25 decembrie 2012
Gicule ai dreptate

Cred ca ce scrie Gicu acolo e adevarat, si mie mi-au tras teapa aia de la Bese si Asociatii. Mi-au zis ca se rezolva, apoi dupa ce am platit, m-au tot amanat si cerut acte imposibile. Cand le-am zis ca renunt nu au vrut sa-mi dea banii inapoi, dar au zis ca imi raman datori cu un serviciu juridic. Cand dupa 2-3 luni i-am rugat ceva, mult mai mic, au spus ca nu au nici o treaba cu mine si ca eu am renuntat singur la serviciile lor. Chiar daca am emailurile, nu pot face nimic. Avocat la avocat nu-si scoate ochii.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Hoț prins cu focuri de armă
Pagina a fost generata in 1.2637 secunde