Pe viață și pe moarte! Atac al câinilor maidanezi sălbătici, în Constanța

1306
6

Articole de la același autor

Alertă în localitatea constănțeană Valu lui Traian: în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 22.00, un localnic a sunat la 112 și a cerut ajutorul autorităților, reclamând că o haită de animale sălbatice i-a intrat în gospodăria situată pe strada Plaiului, în cartierul nou de case, și a atacat un porc. 


La fața locului au ajuns, după puțin timp, polițiști și jandarmi, dar oamenii omorâseră deja două animale. Aceștia au povestit că au auzit câinii lătrând, iar când au ieșit în curte, au văzut în ogradă vreo patru animale sălbatice, ce păreau a fi lupi. Înarmați cu bâte și furci, localnicii i-au înconjurat și au omorât doi dintre ei, în vreme ce restul au fugit. 


La fața locului au fost solicitați și reprezentanții Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Constanța, având în vedere că nu se știa ca în zonă să fie haite de lupi și mai ales că nu s-a întâmplat niciodată, după cum ne-au spus localnicii, să aibă loc atacuri ale lupilor în comună. 


Deși inițial, în cursul nopții, vânătorii ajunși la fața locului au acreditat ideea că ar putea fi vorba despre două exemplare de lupi, ieri, după examinarea cadavrelor, atât vânătorii, cât și specialiștii de la Direcția Sanitar Veterinară Constanța au afirmat că a fost vorba despre câini sălbăticiți, rasa husky. 


"Au fost efectuate examenele specifice de laborator: examenul necropsic și examenul pentru depistarea rabiei. Specialiștii Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au constatat că sunt două cadavre de câini rasa comună, femelă și mascul, cu unele caracteristici fenotipice întâlnite și la rasa Husky siberian. Testul prin imuno-fluorescența directă utilizat pentru detec-tarea antigenelor virusului rabiei a avut re-zultat negativ, urmează efectuarea bio-probei pentru diagnosticul definitiv al acestei boli. Animalele nu sunt identificate prin microcip sau tatuaj", a precizat dr. Geronimo Brănescu, directorul DSVSA Constanța. 


Potrivit reprezentantului Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv Constanța, Radu Micu, "câinii sălbatici s-au înmulțit în ultimii ani, au mai fost situații când au fost semnalați în zonă și au făcut probleme". 


După incident, în cursul nopții, și in-clusiv ieri, polițiștii, jandarmii și vânătorii au scotocit zona în vederea depistării celorlalți membri ai haitei și pentru îndepărtarea pericolului. De asemenea, a fost contactat administratorul fondului de vânătoare Valu lui Traian, pentru luarea unor măsuri de evitarea a incidentelor de acest gen. 


Polițiștii recomandă oamenilor să nu se apropie de animalele sălbatice și să sesizeze de îndată autoritățile competente, prin Serviciul de Urgență 112.


Potrivit membrilor AJVPS Constanța, lupii au dispărut din Dobrogea de zeci de ani. În ultimii ani, au fost semnalate câteva exemplare, venite dinspre Bulgaria și observate în pădurile din zonele Dum-brăveni și Băneasa. "Dar au fost cazuri izolate", a adăugat reprezentantul AJVPS. 


Comentează știrea

Roxie
8 ianuarie 2015
barbarii

Islamistii omoara ziaristi la paris si constantenii omoara caini salbataiciti. De unde sunt cainii astia? exact, aruncati de oameni ca sunt animale domesticite de om. Barbarii de romani sa isi sterilizeze animalele si sa nu mai arunce cainii pe strazi. Cruzime fara margini, le arunca in frig sa moara de frig si foame. Aia din sat nu le ar fi dat o bucata de paine nici ei. Sariti si omorati barbarilor in loc sa rezolvati problema. dar stati asa: profiturile din hinghereala nu trebuie sa scada deci cainii trebuie sa fie mereu chinuiti si in centrul atentiei sa se faca afaceri. Castrati-va animalele si fiti responsabili nu le mai abandonati ca nu se pot duce la serviciu sa castige bani sa si ia mancare, sunt animale dependente de om, needucatilor.

abrucadran
8 ianuarie 2015
aha...

uite rezultatul impunerii prezentei cainilor pe spatiul public! Mai devreme sau mai tarziu, se salbaticesc. Ca in haite se aduna instinctiv, imediat ce se inmultesc! Sunteti multumiti, tov. iubitori de animale? Voi nu sunteti barbari. Voi sunteti niste civilizati rafinati, care premeditati crimele prin intermediul animalelor tinute pe strazi! E adevarat, nu atacati ziaristi (altfel s-ar fi sesizat mai demult impotriva pericolului). Atacati in special copii, femei, batrini, rromi si... alte animale, iata! Sunteti niste rasisti mascati.

abrucadran
8 ianuarie 2015
dar de ce

nu publicati si pozele victimelor maidaenzilor? e interzis sa dati oameni muscati sau omorati? deveniti subiectivi?

@ Roxie
8 ianuarie 2015
Ciini patrioti

Roxie, unele lucruri le-ai spus bine dar, cind vorbesti de castrarea cîinilor care au stapin, bați cîmpii rău de tot. Ți s-a pus un excrement in față (de catre cei care au facut legea criminala pt. castrarea ciinilor care au stapin) si tu l-ai inghițit cu cea mai mare placere. Și asta nu-i destul. Acum tu pui acelasi excrement in fața altora si speri sa-l inghita. Castrarea ciinilor care au stapin, repet, care au stapin, reprezinta o aberație a rațiunii si un abuz fără margini; aceasta absurditate nici prin cap nu le-a trecut niciunuia din cei mai blamati dictatori pe care i-a avut omenirea; azi va forteaza sa va castrati ciinii, miine vor vrea sa va castrati toate animalele domestice si poimiine vor hotari sa va castrati copiii. Se vede clar din fotografii ca sunt doua exemplare frumoase de cîine lup. E clar ca ei nu au crescut pe strada pt. ca ar fi fost imposibil sa se adune ; ei au trait impreunasi si au avut un stăpin care probabil a murit si probabil mostenitorii i-au alungat. Din punctul meu de vedere acesti ciini sunt niste ciini patrioti pt. ca ei nu s-au dus sa ia ceva de mincare dintr-o curte de oameni ci dintr-o curte de cioroi care, chiar daca au ceva in curte, nu le apartine pt. ca oricum totul provine din furat (vezi de exemplu cazul celui de linga Suceava caruia i s-a furat de revelion tot ce avea in casa de catre cioroii care locuiau linga el). Eu imi doresc sa se schimbe putin lucrurile si sa ajungem sa hranim ciinii cu cioroi.

angelo
9 ianuarie 2015
fara caini pe strazi

Imediat se gasesc iubitorii de caini ucigasi sa traga semnul egal intre javrele mult-iubite si adulate si oameni. Cica 'islamistii omoara oameni la Paris iar noi omoram caini'. Se vede ce minte ai, madam. Genul asta de oameni precis se intreaba: Ce s-o fi intamplat cu romanii, do'me? De ce nu accepta ei sa le omoare javrele salbaticite animalele din ograda pentru care s-au chinuit atata? De ce nu accepta sa le sfasie potaile copiii pe strazi? De ce nu se lasa ei insisi omorati de cainii? Do'me, chiar a innebunit lumea, nu alta.

Fara Maidanezi
19 august 2015
www.maidanezii.blogspot.ro

Maidanezii trebuie impuscati exterminati sub orice forma posibila .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5324 secunde