Pedepse aspre cu închisoarea în dosarul delapidării de la Spitalul din Cernavodă

371
Magistrații de la Judecătoria Medgidia au dispus condamnarea persoanelor trimise în judecată, în luna august 2010, pentru că delapidat conturile Spitalului Orășenesc Cernavodă la ani grei de pușcărie.

Iulia Ionel - economistă, Maria Izabela Haslovschi - șefă de personal, Adela Dode - contabilă și soțul acesteia, Marian Dode - patronul firmei SC Katering SA și fratele comisarului Iulian Dode, și Elvira Dinu, acuzați de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu, au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare cu executare și trei ani de interzicere a drepturilor. Singura care a scăpat de pușcărie este inculpata Aurora Dinică, ce a fost condamnată la doi ani de închisoare, cu suspendare condiționată.

De asemenea, societatea "Kataring" SRL, care-l are drept reprezentat legal pe Marian Dode, ce are tot calitatea de inculpat în acest dosar, a primit pedeapsa cea mai grea, respectiv "10.000 de lei amendă penală și pedeapsa complementară a dizolvării".

De asemenea, judecătorii de la Medgidia îi obligă pe toți inculpații, cu excepția Aurorei Dinică, să plătească părții civile Spitalul Orășenesc Cernavodă suma de 2.274.826,88 de lei cu titlul de despăgubiri materiale. Sentința nu este definitivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Un vagon a ars în Gara Palas Constanța
Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : A furat cafea dintr-un supermarket
Pagina a fost generata in 1.6739 secunde