Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași, dat în judecată de angajați

92
Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași, dat în judecată de angajați - iasi-1526563382.jpg

Articole recomandate

Peste 280 de angajați ai Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași au acționat în judecată instituția, pentru a le fi achitate unele sporuri inclusiv pe perioada concediului de odihnă.


Liderul sindicatului din Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, Dorin Șcarlii, a declarat că a fost depusă o acțiune la Tribunalului Iași, în contencios administrativ și fiscal, pentru calcularea drepturilor salariale și recalcularea indemnizațiilor pentru ultimii trei ani a celor 288 de membri de sindicat din unitate.


"Nu suntem singurii care ne-am adresat instanței. Acțiuni similare au fost deschise și în alte penitenciare din țară, cum este de exemplu cel de la Bistrița. Acolo, colegii noștri au avut sentințe favorabile. Cerem acordarea unor sporuri care sunt reglementate prin lege. Mă refer la sporuri, cum e cel de dispozitiv, care în perioada concediilor nu sunt acordate. Chiar dacă suntem plecați în concediu, dacă suntem chemați în dispozitiv, ne întrerupem concediul, ne lăsăm familia și plecăm acolo unde suntem solicitați. Legea ne permite să cerem sporurile pe ultimii trei ani", a declarat liderul Sindicatului din Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași.


Sursă: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8801 secunde