Percheziții de amploare la evazioniști: 33 de persoane audiate!

195
Percheziții de amploare la evazioniști: 33 de persoane audiate! - politiaperchezitie-1460442797.jpg

Articole recomandate

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba efectuează, în această dimineață, 47 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală. În urma acțiunii, vor fi puse în executare 33 de mandate de aducere.

"La data de 12 aprilie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mehedinți, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iași și Dâmbovița, efectuează 47 de percheziții în județele Alba (8), Mehedinți (12), Vâlcea (11), Gorj (4), Dolj (7) Hunedoara (1), Iași (3) și Dâmbovița (1) la mai multe locuințe și la sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat remis de IGPR.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăților pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăți comerciale tip fantomă.

Pentru a da aparență de legalitate operațiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăți prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăților cu comportament tip fantomă și restituite plătitorului.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 4.000.000 de lei.

Polițiștii vor pune în executare 33 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.", potrivit aceleiași surse.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3077 secunde