Percheziții de amploare! Sunt vizate grupări specialializate în contrabandă

139
Percheziții de amploare! Sunt vizate grupări specialializate în contrabandă - fondmafiaalcoolului1413908611149-1574853954.jpg

Articole recomandate

La data de 27 noiembrie 2019, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoșani, efectuează 25 de percheziții domiciliare, pe raza județului Botoșani, pentru destructurarea a două grupări infracționale organizate, formate din 30 de persoane, specializate în contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, pe raza județului Botoșani s-ar fi constituit și dezvoltat două grupări infracționale organizate, cu conexiuni între ele, care ar fi desfășurat în mod repetat activități de introducere în țară, prin contrabandă, în zona de nord-est a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova și Ucraina, a unor cantități de țigarete de proveniență Republica Moldova.

Astfel, ar fi fost traficate peste 339.000 de pachete de țigarete de proveniență Republica Moldova, Duty Free și fără timbru de acciză.

În urma activităților desfășurate pentru documentarea activității infracționale, au fost confiscate 154.488 de pachete de țigarete de contrabandă.

Perchezițiile sunt efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Sectorul Poliției de Frontieră Stânca, Sectorul Poliției de Frontieră Românești, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7204 secunde