Percheziții de amploare. Traficanți de minore, prinși de polițiști

184
Percheziții de amploare. Traficanți de minore, prinși de polițiști - mascat13695628941369609466-1463202707.jpg
Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iași au destructurat o grupare infracțională care ar fi exploatat sexual tinere, în Italia.

"Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –Serviciul Teritorial Iași, au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Iași și Pașcani, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că 6 persoane (5 bărbați și o femeie) cu vârste cuprinse între 25 și 50 ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat, pentru efectuarea de trafic de minori și trafic de persoane.

În fapt, membrii grupării, în perioada 2011 - 2016, ar fi recrutat prin înșelăciune 30 de tinere, dintre care 6 minore, pe care le-ar fi cazat și transportat în Roma – Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției la stradă. O parte dintre aceste tinere ar fi fost exploatate sexual și în Iași.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un autoturism de lux, 3.130 de euro, 400 de USD, 14 telefoane mobile, o tabletă, documente și înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma administrării probatoriului, trei dintre persoanele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore, iar față de alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.", informează Poliția Română.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0382 secunde