PERCHEZIȚII în Constanța la contrabandiști de motorină

267
Polițiști din cadrul structurilor de Crimă Organizată Iași și Bacău, împreună cu procurori ai DIICOT Iași și beneficiind de suportul informativ și tehnic al specialiștilor Direcției de Operațiuni Speciale și al S.R.I. au realizat destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din 35 de persoane, care acționa pe raza județelor Iași și Bacău, specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu produse petroliere, evaziune fiscală și spălare de bani.

În acest sens, în această dimineață sunt efectuate 56 de percheziții domiciliare, la locuințele suspecților, precum și la sediile unor societăți comerciale de pe raza municipiului București și a județelor Iași, Bacău, Prahova, Bistrița Năsăud și Constanța.

Membrii grupării sunt suspectați că au obținut beneficii financiare substanțiale, utilizând un număr de 32 de societăți comerciale pentru efectuarea de operațiuni ilegale cu produse petroliere.

Astfel, ca mod de operare, învinuiții au derulat operațiuni de import din Belarus în România de produse petroliere accizabile - motorină, declarate vamal de către importator ca fiind combustibil pentru încălzit, în scopul sustragerii de la plata accizelor și taxelor vamale datorate statului.

În fapt, liderii grupării, prin intermediul a șapte societăți comerciale din municipiile Bacău, Iași și București, au procedat la comercializarea, fără documente legale a importante cantități de motorina, aceste societăți înregistrând achiziții și respectiv livrări fictive de combustibil lichid ușor - C.L.U. și motorină, de la și către firme tip "fantomă".

Astfel au fost introduse în țară aproximativ 3500 tone motorină, prejudiciul cauzat prin activitatea infracționala ca urmare a neplății taxelor aferente fiind estimat la suma de 1.500.000 de Euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse 35 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse măsurile legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0386 secunde