Percheziţii într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de circa 50.000 euro

211
Percheziţii într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de circa 50.000 euro - politiaperchezitie-1678864664.jpg
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au efectuat şapte percheziţii domiciliare în judeţul Bacău şi două în judeţul Botoşani la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătura privată, falsificare de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false.

Potrivit IPJ Bacău, ar fi fost săvârşite 68 de infracţiuni iar prejudiciul total este de aproximativ 50.000 euro.

"În fapt, în cursul anului 2022, mai multe persoane, pretinzând ca sunt reprezentanţii unor societăţi comerciale, ar fi încheiat în fals, 52 de contracte de prestări servicii la distanţă, în numele unor persoane juridice, cu un operator de telefonie mobila, în complicitate cu angajaţi ai acestuia şi un consilier juridic, în scopul obţinerii unor dispozitive şi echipamente de telefonie mobilă", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, comisarul Cătălina Păduraru.

Percheziţiile au fost efectuate în baza mandatelor emise de către Judecătoria Bacău şi au vizat descoperirea şi ridicarea mijloacelor materiale de probă cum ar fi înscrisuri, echipamente informatice, mijloace de stocare electronice, evidenţe extracontabile şi bani.

La sediul IPJ Bacău au fost conduse 9 persoane pentru audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La acţiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0234 secunde