Percheziții la Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală de 14 milioane de lei

786
Percheziții la Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală de 14 milioane de lei - perchezitii-1476285276.jpg
Ieri, Poliția Română și procurorii D.I.I.C.O.T. au descins la locuințele membrilor unui grup infracțional, specializat în săvârșirea infracțiunilor evaziune fiscală și spălarea banilor. Acțiunea a beneficiat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

La data de 11 octombrie a.c., ofițerii Serviciului de Combatere a Macrocriminalității Economico - Financiare din cadrul D.C.C.O., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul B.C.C.O. Constanța, au efectuat 18 percheziții domiciliare în municipiul București și județele Ilfov, Ialomița, Prahova, Dâmbovița și Constanța.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2011 – 2015, un grup infracțional organizat ar fi acționat, cu scopul sustragerii unei societății comerciale, de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale. Astfel, au fost înregistrate achiziții fictive de bunuri și servicii, provenind de la 22 societăți comerciale fantomă.

În baza facturilor fiscale ce atestau în mod nereal achiziția de servicii (reparații, lucrări, etc.) de la furnizorii fantomă, ar fi fost întocmite procese-verbale de recepție a lucrărilor, dar și procese-verbale de recepție a unor mijloace fixe achiziționate (de regulă utilaje). Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 14.000.000 de lei.

Au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere. În urma audierilor, au fost reținute 7 persoane, iar față de 5 s-a dispus măsura controlului judiciar. În activități au fost integrați și jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Sorin HULUBEI

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : Gabriel Oprea, la mâna lui Iohannis
Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : ARDE O CASĂ DIN CONSTANȚA / UPDATE
Pagina a fost generata in 1.5324 secunde