Percheziții la mai multe adrese, într-un dosar de spălare de bani și evaziune

119
Percheziții la mai multe adrese, într-un dosar de spălare de bani și evaziune - diasconstantaevz465x390-1473319359.jpg

Articole recomandate

În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Direcției Operațiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliției Române efectuează 23 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov și Giurgiu, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul materialelor de construcții.

"La data de 8 septembrie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Direcției Operațiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 23 de percheziții domiciliare. Activitățile se desfășoară în municipiul București și în județele Ilfov și Giurgiu, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul materialelor de construcții.", potrivit Poliției Române.

Din datele și probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, în perioada 2011 – 2014, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înființând și coordonând mai multe societăți comerciale cu comportament de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Persoanele vizate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 7.000.000 de lei, din care, 5.000.000 ca urmare a săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, suma de bani spălată depășind 2.000.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1349 secunde