PERCHEZIȚII la o AGENȚIE DE TURISM din Constanța: clienți păcăliți cu DESTINAȚII EXOTICE

3506
2

Articole de la același autor

Miercuri, 5 aprilie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Alba, într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – mai 2020, o femeie de 33 de ani, angajata unei agenții de turism din municipiul Constanța, și o femeie de 37 de ani, director al aceleiași agenții de turism, ar fi indus în eroare 9 persoane vătămate, care au achiziționat servicii de turism cu destinații exotice, în sumă totală de aproximativ 16.000 de euro și peste 9.000 de lei. În contextul pandemiei generate de virusul SarsCov 2 excursiile fiind amânate, cele două femei ar fi încasat sumele respective, reprezentând achiziționarea de servicii de turism cu destinații exotice, de la cele 9 persoane vătămate, și le-ar fi eliberat acestora o factură fiscală „contravaloare voucher”, asigurându-le că vor putea utiliza acele sume de bani pe viitor.

Din cercetări a reieșit că cele două femei ar fi reținut pentru sine sumele respective de bani, pe care compania aeriană de transport le restituise și care ar fi trebuit înapoiate persoanelor vătămate, care au fost, astfel, prejudiciate.

La data de 5 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 4 percheziții domiciliare, 2 în județul Constanța și 2 în județul Alba. Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate documente financiar-contabile, înscrisuri cu valoare probatorie, un terminal mobil, precum și alte bunuri. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale. 

Comentează știrea

Ionel D.
6 aprilie 2023
Care agenții?

Și care sunt acele agentii cu pricina ca să le știe lumea și sa evite pe viitor colaborarea cu acestea. Articolul nu are nici o valoare fără detalii concrete.

Unul escrocat Marin Aurelian
6 aprilie 2023
Cind il inchideti?

Pe escrocul de Marin Aurelian nu il ancheteaza nimeni, sau e membru cotizant si de aia nu il vede nimeni? Dupa suflet sa ai parte domnul Marin!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5848 secunde