Percheziţii la o grupare specializată în evaziune fiscală în domeniul jocurilor de noroc

223
Percheziţii la o grupare specializată în evaziune fiscală în domeniul jocurilor de noroc - perchezitiidiicot1024x603-1679037241.jpg

Articole recomandate

La data de 17 martie 2023, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice - I.G.P.R. și ai I.P.J. Arad - Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București (4) și în județul Timiș (6).


Activitățile se desfățoară în vederea completării materialului probator într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, la domiciliile persoanelor și sediile sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională.


De asemenea, vor fi citați un număr de 15 martori, în vederea audierii și dispunerii măsurilor care se impun.


În cauză, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la activitățile infracționale desfășurate pe teritoriul României, de către un grup infracțional organizat al cărui membrii sunt cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale.


Activitatea infracțională s-ar fi derulat prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăți cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri, a unor cheltuieli justificate, sub forma unor câștiguri fictive la jocurile de noroc, care nu s-au derulat în realitate, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul Institutului Național de Criminalistică și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5796 secunde