Percheziții la suspecți care acționau prin metoda Accidentul

134
Percheziții la suspecți care acționau prin metoda Accidentul - metoda-1455009796.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din capitală au descins în această dimineață în municipiul București, în județul Giurgiu și într-un penitenciar, la persoane bănuite de înșelăciuni, prin telefon. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul în acest caz este de aproximativ 152.000 de lei, constând în bani bunuri de valoare, tablouri sau bijuterii.
"Din cercetări a reieșit că, cei în cauză ar fi apelat telefonic persoane în vârstă cărora le-ar fi solicitat diferite sume de bani pentru acordare de îngrijiri medicale, sub pretextul că o ruda apropiată a acestora ar fi suferit un accident cu urmări deosebit de grave.
În alte situații, persoanele bănuite ar fi invocat faptul că o rudă apropiată ar fi cauzat un accident rutier ce ar fi avut ca urmare rănirea gravă a unui copil, iar pentru a scăpa de consecințele juridice acesta trebuia să achite costurile de spitalizare ale presupusei victime", spun polițiștii.
Suspecții vor fi dușii la sediul Secției 1 Poliție București, pentru audieri.


Recomandările polițiștilor: 


"Nu oferiți date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.
Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calități oficiale.
Notați numărul de telefon de pe care ați fost contactat sau de la care ați primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă și păstrați atât apelurile cât și mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care ați fost deja prejudiciați.
CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ?
Pentru a evita să deveniți victima unei infracțiuni de înșelăciune, având acest mod de operare intitulat generic "accidentul", este bine să analizați cu atenție informațiile primite și să vă puneți câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.
Înainte de a vă oferi ajutorul, aveți în vedere și următoarele aspecte:
În caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești în acest sens sau prin societățile de asigurări.
Orice accident de circulație are două variante de soluționare:
1) depunerea unei plângeri la unitatea poliție, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau
2) înțelegerea amiabilă a părților, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polița de asigurare auto obligatorie.
Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgență este cea medicală și nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât și autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
De asemenea, trebuie să cunoașteți faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunțat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.
Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informația înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acțiune.
În cazul în care sunteți martorul unei infracțiuni sau victima acesteia, apelați în cel mai scurt timp numărul de urgență 112 și rețineți cât mai multe detalii.", îi sfătuiesc oamenii legii pe cetățeni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3613 secunde