Percheziţii la Vama Veche, la persoane bănuite că ar fi înşelat turiştii cu avansul de la cazare

199
Percheziţii la Vama Veche, la persoane bănuite că ar fi înşelat turiştii cu avansul de la cazare - perchezitii2-1629814305.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Investigare a Criminalității Economice din Mangalia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în executare marţi, 25 august, şapte mandate de percheziție domiciliară, în Vama Veche, Brașov, București și Sibiu, la persoane bănuite de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 - 2021, un bărbat, de 31 de ani, din Brașov și o femeie, de 42 de ani, din București, ar fi indus în eroare patru persoane, care dețineau imobile în județul Constanța, prin aceea că ar fi încheiat contracte de închiriere, în numele unei societăți comerciale din Brașov, fără a achita contravaloarea chiriei convenite și a utilităților. Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de 66.000 de euro, respectiv aproximativ 16.000 de lei, contravaloarea facturilor pentru utilități.

Totodată, în perioada 2020 - 2021, cei doi ar fi indus în eroare 13 persoane, de la care ar fi încasat sume de bani, cu titlu de avans, în vederea închirierii unor camere, în scop turistic, fără ca aceștia să mai fi deținut în folosință imobilele, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu total de peste 13.000 de lei.

Mai mult decât atât, în urma percheziției efectuate la unul dintre imobilele din Vama Veche, într-o âcameră închiriată de un tânăr, de 17 ani, au fost găsite 10 grame de substanță vegetativă de culoare verde olive, cinci grame de substanță cristalină, trei grame de substanță pulverulentă de culoare albă, un cântar de mare precizie, precum și alte obiecte și accesorii folosite la consumul de substanțe cu efect psihoactiv. Acestea au fost ridicate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în vederea continuării cercetărilor, pentru săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de mare risc, pentru consum propriu.

„Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov și Sibiu, precum și al polițiștilor din cadrul Poliției Sectorului 5 București. La acțiune, au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.614 secunde