PERICOL LA GRANIȚA CU ROMÂNIA! Deșeuri toxice depozitate ilegal

416
PERICOL LA GRANIȚA CU ROMÂNIA! Deșeuri toxice depozitate ilegal - deseu-1514568721.jpg

Articole recomandate

Poliția sârbă și agenția de securitate a statului au descoperit o cantitate masivă de deșeuri toxice și l-au arestat pe proprietarul companiei care le-a stocat ilegal, a anunțat vineri guvernul de la Belgrad, relatează Reuters.


Cele 25 de tone de deșeuri, stocate în butoaie sigilate neglijent și care conțin diferite substanțe chimice, între care benzen și toluen, au fost găsite într-un depozit de pe o proprietate privată în municipalitatea Obrenovac, la circa 50 de kilometri sud-vest de Belgrad.

Acțiunea polițienească și operațiunile de curățare aflate în desfășurare au evitat 'o catastrofă ecologică', a declarat Goran Trivan, ministrul Mediului din Serbia. El a spus că anchetatorii încearcă să verifice dacă substanțele chimice au pătruns în sol și au contaminat fântânile.


'Nimeni nu va rămâne nepedepsit ... pentru tratarea necorespunzătoare normelor legale a deșeurilor periculoase și pentru punerea în pericol a sănătății oamenilor', a spus el.

Într-o declarație separată, Ministerul de Interne a anunțat că proprietarul companiei care a gestionat depozitarea deșeurilor toxice a fost reținut și acuzat de punerea în pericol a siguranței publice.

Serbia, țară care dorește să adere la UE, este afectată de o poluare intensă după decenii de gestiune defectuoasă la acest capitol și ca urmare a funcționării necorespunzătoare a instalațiilor industriale învechite. Ca parte a procesului de aderare la UE, Belgradul trebuie să finalizeze negocierile ce privesc mediul și schimbările climatice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9657 secunde