Pescador turcesc prins la pescuit ilegal în apele teritoriale ale României

1349
Pescador turcesc prins la pescuit ilegal în apele teritoriale ale României - navanouapolitiafrontiera167-1329767565.jpg

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, ieri dimineață, un pescador turcesc ce se afla la braconaj în apele teritoriale ale României. Este vorba de nava "Eremler 2", care avea 15 marinari la bord, echipați corespunzător pentru o captură însemnată de pește, dovadă stau plasele de pescuit care au fost găsite la bord, în lungime de aproximativ 70 de kilometri.
Ambarcațiunea a apărut pe radar polițiștilor de frontieră români ieri dimineață în jurul orei 6.30. Pescadorul se afla la aproximativ 60 de mile marine travers de zona Chituc - Gura Portiței. Șalupele Gărzii de Coastă au plecat în urmărire, au somat acustic și vizual iar, spre deosebire de alte situații, pesca-dorul a oprit, fără a fi nevoie ca polițiștii români să folosească armamentul din dotare, așa cum s-a întâmplat în atât de multe rânduri în anii precedenți.
De asemenea, echipajul navei a permis polițiștilor de frontieră români să urce la bordul pescadorului, pentru a face verificările de rigoare.
Așa s-a constatat că, deși era o navă mică, la bord se aflau nu mai puțin de 15 marinari de naționalitate turcă. Mai mult, pe punte s-au descoperit 70 de ligheane cu plase de pescuit în lungime de aproxi-mativ 70 de kilometri, dovadă că membrii echipajului erau bine pregătiți pentru pescuit în Marea Neagră, ignorând faptul că acțiunea lor s-ar putea petrece în alte ape teritoriale decât ale lor.
În urma discuțiilor purtate între polițiștii Gărzii de Coastă și comandantul navei, acesta din urmă a recunoscut că nu deține licență de pescuit, ceea ce constituie infracțiune indiferent în apele cărei țări ambarcațiunea respectivă ar fi fost depistată.
O navă a Gărzii de Coastă a escortat pescadorul turcesc către Portul Constanța, dana zero, unde a ajuns în cursul acestei nopți, urmând ca astăzi să se facă alte verificări în ceea ce privește activitatea de braconaj a celor 15 membri de echipaj ai pescadorului.
Mai exact, reprezentanții Agenției Naționale de Pescuit trebuie să verifice plasele folosite de braconieri și dacă acestea se înscriu în categoria acelora interzise de lege. Mai mult, în același timp, polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă întreprind, în zona în care nava a fost depistată, activități de căutare a plaselor aruncate, urmând ca acestea să fie scoase din mare și a se vedea dacă în ele se află pește.
De asemenea, dosarul ce îi privește pe marinari va fi preluat de procurorii constănțeni, care trebuie să stabilească infracțiunile de care aceștia se fac vinovați.
Așa cum s-a întâmplat și în alte dăți, nava va fi reținută în Portul Constanța până la finalizarea cercetărilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3949 secunde