Pescador turcesc, surprins la braconat în Marea Neagră

2108
Pescador turcesc, surprins la braconat în Marea Neagră - pescador-1491386976.jpg
În urmă cu două zile, în jurul orei 21.00, în baza unei informații a lucrătorilor SCOMAR (Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului de la Marea Neagră), nava MAI 1101 din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere și patrulare pe Marea Neagră, a identificat, la aproximativ 64 de mile marine est de localitatea Constanța, o ambarcațiune suspectă că desfășoară activități de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.


Ambarcațiunea, identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia, inscripționat "CAN HAN", nu s-a supus somațiilor verbale, pentru a permite operațiunea de abordaj și control conform procedurilor legale. Astfel, polițiștii de frontieră au executat focuri de avertisment, folosind armamentul de la bordul navei PFR, cu respectarea prevederilor legale.


Echipajul pescadorului a ignorat avertismentul polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea, ulterior intrând în coliziune cu nava MAI 1101, provocând acesteia pagube minore. La ora 23.10, pescadorul a fost oprit, dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, nu s-a putut efectua un control la bordul navei, aceasta fiind remorcată către Portul Constanța.


În data de 04.04.2017, pescadorul a fost adus în Portul Constanța, iar polițiștii de frontieră au demarat efectuarea cercetărilor specifice, sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în colaborare cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și ai Căpităniei Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8637 secunde