Pescadorul turcesc urmărit cu focuri de armă în Marea Neagră a scăpat de autorități!

236
1
Pescadorul turcesc urmărit cu focuri de armă în Marea Neagră a scăpat de autorități! - pesc-1523456915.jpg

Articole de la același autor

Nava Poliției de Frontieră a continuat urmărirea ambarcațiunii suspecte, identificată azi dimineață, cu ajutorul sistemului SCOMAR, la aproximativ 50 mile marine Est față de Constanța, până ce aceasta a ieșit din Zona Economică Exclusivă a României. 


Pe timpul manevrelor de urmărire, polițiștii de frontieră au folosit toate mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice și semnale radio, urmate de somații conform legii, inclusiv utilizarea armamentului din dotare, însă membrii echipajului nu s-au supus somațiilor polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în viteză.
Din cauza manevrelor bruște de schimbare a cursului de deplasare a pescadorului, nu s-au putut efectua, în siguranță, procedurile de abordaj. 


De asemenea, ca urmare a faptului că membrii echipajului se poziționau în dreptul motoarelor, a fost imposibilă deschiderea focului în plin asupra sistemului de propulsie al navei, fără a pune în pericol viețile omenești. În jurul orei 14:00, pescadorul a ieșit din Zona Economică Exclusivă a României.


În conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autoritățile de frontieră din R. Bulgaria și R. Turcia, privind identificarea navei suspecte și luarea măsurilor legale.
Nava MAI 1104 își continuă misiunea de supraveghere și patrulare în zona de competență a Gărzii de Coastă.


Comentează știrea

fani
11 aprilie 2018
politia de frontiera

Ne mai miram ca emigrantii dau buzna in apele romaniei ! Un amarat de pescador mai tare decat flota politiei .Rusine ...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5706 secunde