Pescari dispăruți, pe lacul Siutghiol. Nu e tragedie, e INCONȘTIENȚĂ crasă!

1598
3

Articole de la același autor

O nouă tragedie era pe cale să se producă, aseară, pe lacul Siutghiol, în apropiere de locul în care, luna trecută, un elicopter SMURD, în care se aflau patru persoane, s-a prăbușit. Trei persoane au fost date dispărute, după ce o femeie a sunat la 112, dar, în final, n-a mai murit nimeni. O inconștiență crasă, care naște o întrebare firească: cine achită nota de plată? 


Declarații alarmante făcute de o femeie care locuiește la etajul șase al unui bloc situat pe malul lacului Siutghiol, în zona Butoaie. Aceasta a sunat, în jurul orei17, la 112, speriată, spunând că a văzut trei persoane la o distanță de câteva sute de metri de mal în timp ce strigau după ajutor. Una dintre persoane era, potrivit spuselor femeii, în apă, cu brațele ridicate. 


"Solicitarea 112 a fost făcută de o femeie. Aceasta a spus că a văzut trei persoane, dintre care una era căzută în apă, iar celelalte strigau după ajutor", a declarat medicul coordonator SCJU Constanța, dr. Ionuț Cealera. 


"Avem toate resursele" 
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, apelul de urgență a sosit la ora 16.52. Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale, ambulanțe, scafandri, jan-darmi și polițiști. Imediat a ajuns și un elicopter al unei firme private, care a survolat lacul și le-a oferit sprijin pentru vizibilitate militarilor. 


"Am vorbit cu doamna care a sunat la 112. Ne-a confirmat că a văzut trei persoane pe suprafața lacului. Am apelat și la un elicopter al MApN. Încă nu avem confirmarea, pentru că nu am găsit pe nimeni. Informațiile vin de la un singur apel. Avem toate resursele", a declarat, în jurul orei 18, secretarul de stat Raed Arafat. 


Mister rezolvat 
A fost un real risc și pentru salvatori. La temperaturi vitrege, de aproximativ -15 grade Celsius, zeci de pompieri și-au început operațiunea de salvare. Ore în șir, militarii au mers pe gheața subțire pe alocuri, dintr-un capăt al celălalt al lacului, pentru a le găsi pe persoanele dispărute. În jurul orei 20, însă, polițiștii au deslușit misterul și au aflat adevărul. Cele trei persoane erau, se pare, pescari și dădeau la copcă în zona respectivă. La un moment dat, unul dintre ei s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut în lac, însă a fost scos rapid de colegii săi. Femeia a văzut din depărtare că cineva este pe lac, așa că a sunat la 112. În momentul în care echipajele au ajuns la fața locului, cei trei bărbați s-au speriat și au rupt-o la fugă. Ulterior, au fost identificați de polițiști și audiați. 


"Incidentul a existat, nu punem la îndoială spusele persoanei care a sunat la 112. Căutările au fost sistate, pentru că persoanele au fost găsite și audiate de polițiști. Ei au spus că au plecat când au văzut că vin echipajele de salvare", a declarat Raed Arafat. 


Acum, problema se pune în alt fel: cine va fi tras la răspundere pentru că autoritățile au fost puse pe jar, pentru că toți pompierii au fost chemați de acasă, pentru elicopterul privat care a survolat ore în șir zona, pentru sutele de forțe de ordine care s-au implicat în operațiunile de căutare? În final, cine achită nota de plată? 


Comentează știrea

andrei
8 ianuarie 2015
raspd pt sf articolului

Noi....Cu toți.. Cine altcineva! Pana la urmă viața costă mult!

admirator
8 ianuarie 2015
pe de o parte

vreti ca cetatenii sa fie sensibili la tot felul de accidente si sa intervina, pe de alta parte vreti sa stea nepoasatori! ...(?!!!) Felicitati femeia pentru ca v-a apelat cand a vazut ca un om a cazut in apa pe vremea asta! Acum nu mai e hipotermie, la -8grade Celsius?

un platitor de taxe
8 ianuarie 2015
evident...

... cei 3 inconstienti !!! primaria a pus oare pancarte pe malul lacului, ref pescuitul,plimbarile pe gheata sunt interzise ??? asa pot fi trasi la raspunderi idiotii care isi risca viata intr-un mod absurd !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7678 secunde