Peste 200 de misiuni executate de pompieri, la sfârșit de săptămână, în județul Constanța

411
Peste 200 de misiuni executate de pompieri, la sfârșit de săptămână, în județul Constanța - x-misiuni-saptamana-pomp-1689583056.jpg
În perioada 15-16 iulie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 219 misiuni, cele mai multe din ele – 179, fiind pentru acordarea primului ajutor medical. Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 18 incendii, în urma cărora s-au înregistrat două victime, precum și pagube materiale. Din numărul total al incendiilor, 13 au fost de vegetație uscată, cultură de grâu, miriște, fiind afectată o suprafață totală de 88,5 hectare.

În cursul zilei de duminică, 16 iulie, pompierii militari au fost solicitați să intervină la un bloc din municipiul Constanța acolo unde a avut loc o explozie a unei butelii. Explozia s-a produs pe fondul acumulărilor de gaze de la butelia situată în balconul unui apartament. Două persoane au fost rănite și au fost transportate la spital cu arsuri la membrele inferioare – un bărbat în vârstă de 53 de ani și o femeie în vârstă de 78 ani, ambii cu arsuri de gradul II. În urma exploziei din bloc s-au autievacuat 12 persoane.

De asemenea, în week-end-ul 15-16 iulie, pompierii militari au intervenit și în cazul a șapte accidente rutiere, soldate cu 13 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și de la cele ale Serviciului Județean de Ambulanță, toate fiind ulterior transportate la spital. Totodată, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în 15 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4196 secunde