Peste 400 de persoane, căutate în spațiul Schengen, găsite în România

127
Peste 400 de persoane, căutate în spațiul Schengen, găsite în România - xcooperarre-1675682774.jpg
În perioada 27 ianuarie - 2 februarie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 624 de persoane, 47 de autovehicule și 60 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 437 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, fiind depistate 110 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 189 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 5 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 39 de documente și au fost găsite 42 de autovehicule, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 187 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 25 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 17 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 14 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule și 21 de documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.465 secunde