Concurs Peste 6.000 de amenzi au fost împărțite șoferilor de mașini înmatriculate în străinătate

258
Peste 6.000 de amenzi au fost împărțite șoferilor de mașini înmatriculate în străinătate - masini-1345376806.jpg

Articole de la același autor

În urma acțiunilor desfășurate la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, polițiștii rutieri au aplicat peste 6.100 de sancțiuni contravenționale șoferilor care conduceau auto înmatriculate în străinătate, ca urmare a neregulilor constatate. De asemenea, față de 232 de conducători auto s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiindu-le reținut permisul de conducere

În perioada 16-18 august a.c., la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere, din cadrul IGPR, polițiștii serviciilor județene rutiere, Brigada Rutieră București și ai Secției de Poliție Autostrăzi au efectuat controale asupra a peste 35.000 de autovehicule, dintre care 16.181 de autoturisme cu numere de înmatriculare străine.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 6.167 de sancțiuni contravenționale și au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea a 84 de infracțiuni șoferilor care conduceau autoturisme înmatriculate în străinătate.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 1.921 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au respectat normele rutiere privind regimul legal de viteză, iar 1.631 pentru că nu purtau centura de siguranță.

De asemenea, au fost reținute 232 de permise, în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice și au fost retrase din circulație până la remedierea defecțiunilor 132 de certificate de înmatriculare. Din numărul total de certificate retrase, 51 au fost ridicate pentru lipsa RCA-ului, iar 37 pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

În cadrul acțiunilor, pentru constatarea abaterilor de la normele rutiere privind respectarea regimului legal de viteză, polițiștii au utilizat, toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospecialele unităților de poliție rutieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4845 secunde