Peste 7.500 de persoane au fost cercetate, anul trecut, pentru evaziune fiscală

301
Polițiștii au cercetat, în 2009, pentru evaziune fiscală, 7.514 persoane care au produs un prejudiciu estimat la 1.754.663.040 de lei, potrivit unui comunicat remis, duminică, de Poliția Română.
În anul 2009, Poliția Română a constatat 9.293 infracțiuni de evaziune fiscală, motiv pentru care, în 2010, se vor desfășura în toată țara acțiuni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.
În data de 11 ianuarie a fost semnat Planul Național de acțiune pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, între Poliția Română și Agenția Națională de Administrare Fiscală. "În acest sens, se va acționa în toate domeniile în care se săvârșesc infracțiuni de evaziune fiscală, acordându-se o atenție deosebită importului, producerii, achiziționării, depozitării și comercializării produselor energetice, tutunului și produselor din tutun, alcoolului și produselor din alcool, cerealelor, legumelor și fructelor. De asemenea, se vor avea în vedere și industria alimentară, importul de mărfuri, în special din Orientul Apropiat și China, legalitatea folosirii forței de muncă,  operațiunile cu materiale reciclabile, turismul, jocurile de noroc și tranzacțiile intracomunitare", se arată în comunicatul Poliției Române.
De la semnarea Planului Național de acțiune pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, structurile specializate ale Poliției Române și specialiștii ANAF, au desfășurat peste 130 de controale comune, în urma cărora au fost constatate 30 de infracțiuni  economice și sancționate contravențional 50 de societăți comerciale, se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7148 secunde