Peste 70% dintre români doresc reducerea sau retragerea trupelor din Afganistan

236
Aproape trei români din patru (71%) doresc reducerea sau retragerea trupelor române din Afganistan, românii fiind și cei mai sceptici din Europa privind capa-citatea lui Obama de a gestiona sta-bilizarea Afganistanului, arată studiul Transatlantic Trends, lansat ieri.
Sondajul de opinie a fost realizat între 9 iunie și 1 iulie 2009 în SUA și în 12 țări europene: Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Turcia și Marea Britanie.
Studiul se axează pe mai multe tematici generale, cum ar fi imaginea SUA în Europa, susținerea euro-peană pentru Obama, criza economică, relația cu Rusia, dar și stabilizarea Afganistanului.
În ceea ce privește încrederea românilor în capacitatea lui Obama de a gestiona problematica stabilizării Afganistanului, aceasta este cea mai redusă din Europa. Astfel, numai 40% dintre români se arată încre-zători în Obama în acest sens, în timp ce  80% dintre bulgari și 53% dintre polonezi își dau votul de încre-dere pentru Obama privind această provocare. Și în Europa de Vest susținerea este mai mare: 82% în Franța, 74% în Germania, 61% în Marea Britanie și 63% în Italia. Cea mai mare rată de neîncredere o are Turcia, cu 62%.
Întrebați în legătură cu trupele române din Afganistan, 48% dintre români au spus că doresc retragerea acestora și alți 23% au spus că doresc reducerea numărului militarilor aflați acolo. Numai 5% dintre românii intervievați s-au pronunțat pentru creșterea numărului militarilor, iar 16% au spus că numărul trebuie să rămână același.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4462 secunde