Peste o sută de militari din Constanța, mobilizați. Brigada 9 Mecanizată și Forțele Navale trimit cei mai mulți oameni

456
Peste o sută de militari din Constanța, mobilizați. Brigada 9 Mecanizată și Forțele Navale trimit cei mai mulți oameni - sutedemilitari-1458587897.jpg

Articole recomandate

Un detașament format din 120 de militari din Forțele Terestre Române, de la Brigada 9 Mecanizată "Mărășești", și din Forțele Navale Române, reprezentate de Batalionul 307 Infanterie Marină, participă la modulul de pregătire PLATINUM LYNX 16-3, din cadrul exercițiului multinațional Black Sea Rotational Force 16 (BSRF 16), în poligonul Babadag, în perioada 21 - 27 martie.


"În cadrul acestui modul de pregătire, militarii români se vor instrui în comun cu peste 200 de militari din armatele Bulgariei, Sloveniei și a Statelor Unite ale Americii. Aceștia vor executa antrenamente care includ trageri cu muniție reală cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operații, precum și exersarea procedurilor de comandă și control la nivelul subunității", se arată într-un comunicat al Statului Major al Forțelor Terestre.


PLATINUM LYNX 16-3 are ca obiective creșterea interoperabilității între forțele participante la exercițiu, menținerea capabilității de dislocare și instruire în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaționale și creșterea profesionalismului militarilor.


BSRF 16 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa și Africa, care se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului.


Exercițiul are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5253 secunde