Piedone, prins la braconaj, de jandarmi, pe lacul Tăbăcărie

345
Duminică, trei bărbați au fost prinși de jandarmi, la braconaj, pe lacul Tăbăcărie. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au constatat că unul dintre ei era urmărit general, locul lui nefiind nicidecum pe lac, ci în penitenciar, unde avea de ispășit o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt.
La data de 8 martie a.c., în jurul orei 19,30, un echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "TOMIS" aflat în serviciul de patrulare și intervenție în zona Sat Vacanță, din municipiul Constanța, a depistat trei bărbați, Constantin Gontariu, de 31 de ani, din județul Suceava, Vasile Popescu, de 53 de ani, și Constantin Popescu, de 44 de ani, din Constanța, care se pregăteau să monteze plase monofilament, interzise de lege, în apa lacului Tăbăcărie, în vederea practicării braconajului piscicol.
Gontariu, cu nonșalanță, a declarat jandarmilor că, având asupra sa plasa monofilament, s-a întâlnit întâmplător cu ceilalți doi amici și au plecat în căutarea unui pescar care să le explice cum se folosește plasa monofilament, în timp ce ceilalți doi au declarat că Gontariu le-a solicitat să îl ajute pentru a întinde plasa în apă.
Locotenent colonel Sorin Mustățea spune că, în urma verificării identității celor trei bărbați, jandarmii au constatat că Gontariu se afla în evidența bazei de date ca fiind urmărit general în baza unui ordin emis de IPJ Suceava, deoarece se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la trei ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt. Întrebat fiind cu privire la cele constatate, cel în cauză a spus jandarmilor "...știu că sunt urmărit pentru executarea unei pedepse privative de libertate."
Constantin Gontariu, zis "PIEDONE", a fost condus la sediul IPJ Constanța și predat în vederea arestării și executării pedepsei. El era dat în urmărire generală de către IPJ Suceava printr-un ordin emis la data de 4 decembrie 2006, pentru că se sustrăgea executării pedepsei.
Pe numele celorlalți doi bărbați au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire de plase monofilament, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea soluționării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.599 secunde