Pirotehnistul care a asigurat spectacolul cu artificii de la Colectiv a fost reținut

232
1
Pirotehnistul care a asigurat spectacolul cu artificii de la Colectiv a fost reținut - artificii-1446830195.jpg

Articole recomandate

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis astăzi să-l rețină pentru 24 de ore pe angajatul firmei care a furnizat artificiile care au produs incendiul tragic din clubul Colectiv, în data de 30 octombrie, transmite Realitatea.net.


Bărbatul s-a ocupat de administrarea acestor artificii în timpul concertului.

În fața procurorilor s-au prezentat astăzi la audieri mai multe persoane, printre care și administratorul acestei societăți comerciale care furnizează materiale pirotehnice, Diana Ioana Niță.

Potrivit unor surse judiciare, show-ul pirotehnic a fost asigurat de un artificier autorizat, Marian Moise, în vârstă de 31 de ani.

Anchetatorii suspectează că incendiul s-a produs pentru că artificiile nu ar fi fost puse la distanța potrivită față de structurile inflamabile din zona în care a fost organizat spectacolul.

Potrivit cercetărilor făcute până în prezent, pentru artificiile folosite vineri seară în Clubul Colectiv nu era necesară autorizație de la ISU, întrucât acestea făceau parte din clasele I și II, care pot fi folosite în interior.

Potrivit unor informații ale anchetatorilor, Golden Ideas Fireworks Artists din București este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Daniela Ioana Niță, în vârstă de 38 de ani, este acționarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cu 80% din acțiuni, în timp ce Cristian Mihai Niță, în vârstă de 31 de ani, are 20% din acțiuni.

Golden Ideas Fireworks Artists, cu sediul pe Drumul Sării nr 57, în sectorul 6, a fost înființată în anul 2005. Afacerile firmei s-au plasat anul trecut la 1,38 milioane lei, iar profitul net a fost de circa 19.000 lei, societatea raportând cinci angajați în 2014.



Comentează știrea

adevar
6 noiembrie 2015
adevar

De vina este si o familie de romani cerseste la noi

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.961 secunde