Plângeri penale privind fapte de corupție. Iată cine este vizat de la Constanța

234
Plângeri penale privind fapte de corupție. Iată cine este vizat de la Constanța - fff1372253835-1380793692.jpg

Articole de la același autor

Corpul de control al primului - ministru a depus la organele de cercetare penală 30 de plângeri penale, prin care au fost sesizate 228 de posibile fapte penale referitoare la fraudele sau neregulile constatate în ministere, autorități și instituții ale administrației publice centrale și locale, societăți naționale, companii naționale și societăți cu capital majoritar sau integral de stat. Urmare a dispoziției premierului Victor Ponta, corpul de control al primului-ministru a efectuat o acțiune de documentare privind situația plângerilor penale depuse la parchete, referitoare la fraudele sau neregulile constatate în ministere, produse anterior datei de 7 mai 2012. 




Din cele 30 de plângeri penale, 26 au fost transmise la Direcția Națională Anticorupție și patru la Parchetul General. Cele patru sesizări trimise la Parchetul General se referă la 59 de posibile fapte de natură penală constatate în urma acțiunilor de control efectuate la Ministerul pentru Societatea Informațională. De asemenea, cele 26 de sesizări trimise la Direcția Națională Anticorupție privesc 169 de posibile fapte de natură penală constatate în urma controalelor. 


În plus, 12 ministere și departamente conduse de miniștri delegați au depus, după data de 7 mai 2012, 364 de plângeri penale/sesizări la DNA, Parchetul General și la alte structuri teritoriale din subordinea acestora, referitoare la fraudele sau neregulile constatate în aceste instituții, produse anterior datei de 7 mai 2012. Sesizările se referă la posibile fapte de natură penală constatate ca urmare a controalelor interne efectuate la nivelul ministerelor sau entităților aflate în subordinea, coordonarea sau autoritatea acestora; controale efectuate de organele de control specializate (Curtea de Conturi, Agenția Națională de Administrare Fiscală); petiții primite, redirecționate spre competentă soluționare organelor de cercetare penală; la solicitarea organelor de cercetare penală. 


Situația sintetică a plângerilor penale/sesizărilor depuse la Constanța este: departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei a depus șase sesizări cu privire la nereguli constatate, dintre care una la Nuclearelectrica - Sucursala CNE Cernavodă, faptă săvârșite de angajați ai societății. De asemenea, din Ministerul Afacerilor Interne - 19 plângeri penale, dintre care una la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Constanța, faptă săvârșită de fostul inspector șef al inspectoratului din perioada 2005 - 2012. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5823 secunde