Plase ilegale de pescuit și sute de kilograme de pește, confiscate de Garda de Coastă

109
Plase ilegale de pescuit și sute de kilograme de pește, confiscate de Garda de Coastă - sta50065-1373547020.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, întocmit dosare penale pe numele a patru indivizi, pentru braconaj.

Ieri, în intervalul orar 10.30 - 12.30, polițiștii de frontieră de la Midia au oprit pentru control, în zona de competență, două autoturisme înmatriculate în Constanța. În primul caz a fost verificată o autoutilitară marca Volkswagen Transporter, condusă de un bărbat de 37 de ani, care transporta 213 kilograme pește fără documente justificative.

Al doilea autoturism marca Skoda Octavia era condus de un bărbat de 53 de ani, care transporta 109 kilograme pește, în stare congelată, fără documente justificative.

Tot ieri, polițiștii de frontieră de la Tulcea au surprins, pe lacul Babina din județul Tulcea, o ambarcațiune cu motor din fibră de sticlă, în care se aflau două persoane. În ambarcațiune au fost găsite 33 de plase tip setcă din fir textil și 68 kilograme pește pentru care cei doi bărbați nu posedau documente legale.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele în lungime de 2.929 metri, barca din fibră de sticlă, motorul acesteia, două rame, un rezervor din plastic și un acumulator, bunuri evaluate la 18.795 lei, iar cantitatea de 390 kilograme pește, evaluată la 2.977,46 lei a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză, domiciliate în județele Constanța și Tulcea, sunt cercetate pentru braconaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5542 secunde