Pleci pe munte? Iată câteva sfaturi utile

119
Pleci pe munte? Iată câteva sfaturi utile - plecipemuntesfaturi-1387562366.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care iubesc iarna și zăpada sunt așteptați în săptămânile care urmează în toate zonele montane din țară! Cei cărora le plac drumețiile trebuie să fie însă foarte atenți. În ajutorul lor, dar nu numai, jandarmeria montană și Serviciul Salvamont au elaborat un set de reguli și sfaturi.

Iată câteva dintre ele: înainte de a pleca în excursie, informați-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condițiile climatice locale, starea de funcționare a mijloacelor de transport pe cablu. Apoi, plecați pe munte doar cu echipament adecvat - lanternă, rucsac, trusă de prim ajutor - și de preferat nu singuri.

De asemenea, jandarmii montani vă sfătuiesc să informați cabanierul asupra traseului ales și să vă înscrieți în registrul de trafic al turiștilor, precum și să alegeți traseele în funcție de pregătirea fizică, tehnică și psihică a celui mai slab din grup. În cazul apariției dificultăților pe traseu sau a înrăutățirii vremii, retrageți-vă la cea mai apropiată cabană, iar dacă acest lucru nu este posibil, apelați cu încredere la patrulele de jandarmi montani și la membrii Salvamont.

Foarte important, nu trebuie să consumați băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumețiilor.

În caz de accident, anunțați Salvamontul (0244/ 313.131 - pentru Valea Prahovei) sau Jandarmeria Montană 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate și când s-a produs accidentul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier în Constanța
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Radarele Poliției Rutiere, astăzi
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Jandarmii au plecat și ei la "colindat"
Pagina a fost generata in 1.3994 secunde