Pledoarie pentru cariera armelor. "Misiune" specială pentru marinarii militari

197
Pledoarie pentru cariera armelor.

Articole de la același autor

Peste 2.000 de elevi din județul Argeș i-au întâlnit, în perioada 17-20 februarie, pe marinarii militari, care au prezentat ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ de marină, informează Statul Major al Forțelor Navale Române. 


Delegația Forțelor Navale Române a avut planificate, la Pitești, și două evenimente la care a fost invitată populația civilă. 
Astfel, luni, 17 februarie, la Centrul Cultural din municipiu, s-a desfășurat vernisajul expoziției de pictură cu tematică marină "Marea în culori" (invitați - pictorii Alexandru Ghinea, Niculae Găgeanu și Andrei Pennazio), mai apoi fiind marcată "Ziua actelor de bunătate", prin organizarea expoziției interactive "Aducem marea mai aproape de tine!", la care au fost prezentate elemente de tehnică de scufundare, machete de nave și materiale de Marină și au avut loc ateliere interactive de confecționat diferite împletituri și lucrări marinărești. 


Scafandrii, infanteriștii marini, militarii de la bordul navelor de luptă, studenții Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", precum și cei ai Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" au efectuat escale în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din localitățile Curtea de Argeș (marți, 18 februarie, la Colegiul Național "Vlaicu Vodă", Liceul Tehnologic "Constantin Dobrescu", Liceul Tehnologic "Ferdinand I", Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" și Școala Gimnazială "Regina Maria"), Mioveni (miercuri, 19 februarie, la Liceul Teoretic "Lucia Zamfirescu" și Școala Gimnazială "George Topârceanu"), Țițești (miercuri, 19 februarie, la Școala Generală "I.C. Lăzărescu") și Pitești (joi, 19 februarie, la Colegiul Național "Alexandru Odobescu", Colegiul Tehnic "Costin D. Nenițescu", Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși", Colegiul Național "I.C. Brătianu", Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" și Școala Gimnazială "Mircea Eliade"). 


Pe timpul desfășurării campaniei de promovare, marinarii au purtat un dialog și cu reprezentanții consiliului județean al elevilor, care au expus opinia adolescenților argeșeni referitoare la urmarea unei cariere militare. 


XXX 
Marinarii militari au desfășurat, în județul Argeș, și o serie de acțiuni umanitare și de voluntariat, pentru a aduce un zâmbet și o mângâiere unui grup de copii instituționalizați într-un centru de plasament și unui grup alcătuit din 200 de persoane vârstnice din două centre de îngrijire și asistență. 


La festivitatea de deschidere a activităților, alături de comandantul Flotei, contraamiralul Mihai Panait, au participat reprezentanți ai autorităților publice locale și ai Inspectoratului Școlar Județean, comandantul Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre "Mihai Viteazul", comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Terestre "Basarab I", precum și un grup de ofițeri și amirali în rezervă și în retragere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4074 secunde