Polițele RCA, încheiate pe numele șoferului? Ce se întâmplă cu cei care împart aceeași mașină

870
Polițele RCA, încheiate pe numele șoferului? Ce se întâmplă cu cei care împart aceeași mașină - accident-1552387635.jpg

Articole recomandate

Șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a vorbit despre ce s-ar putea întâmpla cu polițele RCA. Deocamdată este vorba despre niște propuneri care ar putea prinde însă viață.


"Este un lucru pe care vrem să-l facem. Pentru că polița RCA trebuie să reflecte, în primul rând, riscul de accident, care ține de șofer, nu de mașină", a spus Bogdan Chirițoiu comentând ideea ca, pe viitor, Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) să fie încheiată pe numele șoferului, nu al proprietarului autoturismului, scrie dcnews.ro.


"Evident că, dacă sunt mai mulți conducători auto care împart aceeași mașină, prețul poliței RCA va trebui să fie adaptat în consecință. Știu că atenția opiniei publice s-a concentrat pe această propunere. Nu este însă ceva iminent, nu mă aștept ca această propunere să fie introdusă în lunile următoare. O schimbare legată de RCA va avea loc în câteva luni, dar nu cred că această propunere va fi preluată acum, avem alte priorități", a precizat șeful Consiliului Concurenței.

Întrebat în legătură cu durata asigurării RCA, Bogdan Chirițoiu a spus că introducerea, în 2016, când s-a modificat legislația în domeniu, a polițelor pe o lună a fost o greșeală. "Dacă la persoanele juridice văd o logică", pentru că se întâmpla ca o firmă să nu poată folosi întreg parcul de mașini tot timpul, în cazul persoanelor fizice, nu funcționează aceeași logică.

"Din păcate oamenii uită sau nu vor să-și reînoiască polița, astfel că numărul șoferilor care circulă fără RCA a crescut în ultima perioadă. De ce este important acest lucru? Pentru că dacă luăm suma cheltuielilor pe reparații, ea trebuie acoperită din banii plătiți pe RCA. Dacă plătesc mai puțin, evident polița va fi mai scumpă. Deci acesta este obiectivul nostru: să facem ca polița RCA să fie cât mai ieftină. Și văd că ea este deja mai ieftină decât a fost anul trecut sau acum doi ani. Dacă vrem să o vedem mai ieftină, trebuie să avem în vedere două lucruri: să fie câți mai mulți oameni care plătesc polițe RCA, și de aceea am dori să revenim la sistemul pe șase luni sau pe un an. Doi, să avem grijă să nu crească prețul reparațiilor", a detaliat Bogdan Chirițoiu.

În cazul în care mai multe persoane împart aceeași mașină, șeful de la Concurență a declarat că "atunci, prețul poliței RCA va fi adaptat acestei situații. Să ajungem însă acolo și vom vedea cum trebuie să procedăm. Legea o facem după cum e logic să fie fie legea. Legile se pot schimba, dar trebuie să aibă coerență intelectuală, sens economic. Dar repet, prioritățile sunt acum altele, cum facem să fie cât mai multe polițe RCA și cum facem să nu coste foarte mult service-ul", a subliniat șeful Consiliului Concurenței, citat de romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.3049 secunde