Poliția Locală, pe urmele taximetriștilor pirat

379
Poliția Locală, pe urmele taximetriștilor pirat - politialocalataximetristi-1535128331.jpg

Articole de la același autor

De la începutul lunii august, polițiștii locali din Constanța au derulat o amplă acțiune de verificare a legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi în limita competențelor conferite de lege.


Controalele au avut loc cu prepon-derență în zonele aglomerate din oraș, dar și în zona Gării, Delfinariu, Spitalului Județean, stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță.


Cu acest prilej, au fost identificate și sancționate contravențional trei persoane (așa-ziși taximetriști pirat) care efectuau transport public contracost, fără a deține autorizație taxi valabilă în valoare 5.000 lei. De asemenea, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.200 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane contra cost fără autorizație eliberată de administrația publică locală ori pentru lipsa valabilității pe ecusonul prestatorului de serviciu în regim taxi, fapte prevăzute și sancționate în Legea nr. 38/2003.


"Nu au fost constatate încălcări referitoare la neconcordanța între numărul de înmatriculare al autovehicului taxi și numărul de pe ecusonul taxi amplasat pe portieră, iar 115 conducători auto care practicau taximetria au fost sancționați pentru opriri neregulamentare. Acest gen de acțiuni vor fi organizate în mod sistematic, pentru asigurarea siguranței pasagerilor și menținerea legalității în domeniu", precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.804 secunde