Poliția, pe "avarie" dacă se îngheață angajările în 2023

584
Poliția, pe

Articole de la același autor

Sindicaliștii din Poliție reclamă faptul că intenția guvernanților de a „îngheța” angajările în 2023 va pune Ministerul Afacerilor Interne în stare de „avarie” în privința personalului.

„Dacă pentru anul acesta erau anunțate măsuri de reducere a deficitului de personal prin organizarea mai multor sesiuni de concursuri prin încadrare directă, dar și concursuri de trecere în corpul ofițerilor, măsurile anunțate de coaliția aflată la guvernare vor adânci colapsul în care se află ministerul.

Deficitul de personal de aproximativ 30% e cu mult mai mare decât cel prezentat, deoarece ștatele de organizare ale unităților de poliție nu mai sunt actualizate de peste 20 ani, schema actuală de personal fiind cu mult depășită față de nevoile existente și situația operativă”, a subliniat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Cum arată starea de avarii în care se află structurile de poliție? „Structurile poliției judiciare sunt depășite având sute de dosare în lucru, perioadele de soluționare fiind cu mult depășite. Structurile poliției rurale sunt pe avarii, o patrulă având între 5 – 15 sate de acoperit. Structurile componentei de ordine publică sunt limitate, ținând cont de situația operativă dinamică, fiind orașe și cu o singură patrulă de poliție. Structurile poliției de proximitate fac munca pentru alți doi – trei colegi lipsă. Structurile poliției de frontieră sunt insuficiente, atât în punctele de trecere ale frontierei, cât și la supravegherea frontierei de stat acolo unde trebuie să facă față migrației ilegale. Structurile poliției de imigrări sunt depășite din cauza numărului mare de cereri primite. Structurile suport : resurse umane, financiar, logistic etc. sunt cu mult depășite, apărând mari întârzieri în emiterea actelor administrative sau punerea în plată a unor drepturi. Personalul contractual lipsește cu desăvârșire din toate instituțiile, deși rolul acestora e foarte important în asigurarea funcționării unităților”, a exemplificat sindicalistul.

În schimb, în structura ministerului de resort, componența este cea mai stufoasă dintre toate ministerele, căci pe lângă ministru, structura de conducere mai are 14 chestori, generali, doctori sau secretari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9021 secunde