Poliția Română: 12 kilograme de canabis depistate la frontieră, în bagajele unui grec

118
Poliția Română: 12 kilograme de canabis depistate la frontieră, în bagajele unui grec - frontiera13626428281372974656140-1549460528.jpg

Articole recomandate

În bagajele unui cetățean grec care încerca să intre în România prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, de la granița cu Bulgaria, au fost descoperite 12 kilograme de canabis, arată un comunicat al IPJ, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, descoperirea a fost făcută marți de polițiști de combatere a criminalității organizate, împreună cu polițiști de frontieră de la Sectorul de Poliție de Frontieră Giurgiu, sub coordonarea DIICOT- BT Giurgiu.

"În timpul acțiunii, a fost depistat un cetățean grec, de 46 de ani, din Atena, Grecia, care se deplasa din direcția Atena - București. În urma controlului efectuat în bagajul acestuia, au fost descoperite opt pachete ce conțineau fragmente vegetale de culoare verde-oliv, susceptibile a conține canabis, despre care bărbatul a declarat că le-a preluat, la data de 4 februarie 2019, de la un alt cetățean grec. Odată transportate la București, urma să le preda unei alte persoane necunoscute. Pentru transportul cantității de droguri, cetățeanul grec urma să fie plătit cu o mie de euro", se arată în comunicat.

Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a stabilit că pachetele conțineau 11.955,7 grame de canabis.

În urma probatoriului administrat, față de cetățeanul străin a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară, fără drept, a drogurilor de risc.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Giurgiu, urmând să fie prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Biroului Teritorial al DIICOT Giurgiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3289 secunde