Poliția rutieră: aproximativ 500 de razii și 17 arestați, în 2013

76
Poliția rutieră: aproximativ 500 de razii și 17 arestați, în 2013 - politia-1389711863.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii rutieri au terminat bilanțul pe anul trecut. Rutieriștii au observat o scădere a numărului de accidente rutiere, dar și a persoanelor decedate în astfel de evenimente tragice. Pe străzile din județul Constanța, în anul 2013 au fost înregistrate 1166 de accidente, cu 104 mai puține față de 2012, în urma cărora 77 de persoane și-au pierdut viața, față de 87, în anul precedent. 
În 2013, oamenii legii au organizat aproximativ 500 de acțiuni pentru înlăturarea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Rutieriștii au organizat razii pentru a-i depista pe șoferii băuți, fără centură sau care conduc cu viteză excesivă. 
În perioada analizată s-au formulat 21 propuneri de arestare preventivă, dintre care 17 propuneri s-au finalizat cu dispunerea arestării preventive, iar în trei cazuri s-a dispus obligativitatea de a nu părăsi localitatea. 
De asemenea, de menționat este faptul că în 20 de zile, în județul nostru nu s-a produs nici un accident rutier. 
Pentru anul 2014, Serviciul Rutier Constanța își propune "concentrarea activităților zilnice pe combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere; creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor prin impunerea cu fermitate a normelor rutiere; stabilirea de grupuri țintă în rândul participanților la trafic și aplicarea de măsuri de disciplinare a acestora proporțional cu cauzele accidentelor rutiere și a factorilor favorizanți; derularea de activități specifice în colaborare cu administratorilor drumurilor publice pentru realizarea de amenajări rutiere care să confere siguranța deplasării participanților la trafic". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5156 secunde